>Wandelen rond 66 meren bij Berlijn

>>Wandelen rond 66 meren bij Berlijn 8Wandelen rondom niet minder dan 66 meren in de buurt van Berlijn – dat is een van de vele mogelijkheden die het wandelland Duitsland heeft te bieden.
De route, genaamd 66-Seen-Weg, begint en eindigt in Potsdam bij Berlijn, is 385 km lang en kan in zeventien etappen worden verdeeld. Onderweg zijn tal van bezienswaardigheden te ontdekken, zoals het slot Marquardt, de scheepslift van Schönwalde en het station Wandlitzsee, dat in de beroemde stijl van Bauhaus is ontworpen.
De rondwandelroute, die niet bijzonder zwaar is, loopt door bossen en langs de oevers van de genoemde meren – ooit geliefd jachtgebied van de Pruisische vorsten. In de zomer nodigen talloze meren uit tot een frisse duik. Veel etappeplaatsen op deze route beschikken over goede verblijfsmogelijkheden. Er zijn ook veel uitstekende eetgelegenheden onderweg. In Potsdam en Berlijn is er logieskeuze te over – desgewenst ook in jeugdherbergen. De route staat onder meer beschreven in de uitvoerige Nederlandstalige brochure‘Duitsland te voet ontdekken’ die kan worden besteld bij het Duits Verkeersbureau in Amsterdam. De brochure is gratis. Wel wordt een bijdrage in de verzendkosten gevraagd.
Bestellen wandelgids: www.duitsverkeersbureau.nl en telefonische brochure-bestellijn 0900-1091029 (24 uur per dag)

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.