>Willingen investeert miljoenen in wintersport

>Willingen in het Sauerland heeft dit jaar voor de toekomst van de wintersport miljoenen geïnvesteerd. Voor nieuwe milieuvriendelijke sneeuwmachines op de Ettelsberg is een bedrag van bijna 11 miljoen Euro uitgetrokken.
Het betreft het grootste project in zijn soort dat ooit in Duitsland in één seizoen tot stand is gekomen. De nieuwe installaties kunnen 7 kilometer pisten binnen 60 uur van een goed sneeuwtapijt voorzien. In Willingen is ook een bedrag van 7 miljoen Euro geïnvesteerd in een nieuwe, uiterst comfortabele achtpersoons gondelbaan en aan uitbreiding en verbetering van restaurants op de 843 meter hoge Ettelsberg.
‘Vanwege de voorspelde veranderingen van het klimaat wil Willingen de mogelijkheden voor de wintersport gedurende langere tijd veilig stellen en verbeteren,’ aldus VVV-directeur Ernst Kesper over de investeringen. Bij de aanleg van de nieuwe gondelbaan, een van de modernste die Duitsland kent, is afgezien van het gebruik van vrachtauto’s om het milieu zoveel mogelijk te ontzien. Het bouwmateriaal is naar de berg gebracht met een speciale vrachthelikopter.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.