>Zoete koek in Muiderslot

>Het Muiderslot staat tijdens de komende winteropenstelling van 22 december tot en met 6 januari in het teken van “Zoete koek en goede wensen”, een thema voor romantici en lekkerbekken met een knipoog naar de puzzelaars onder ons.
In de expositieruimte is een bijzondere tentoonstelling te zien van oude wensbrieven, kransen en letters. Zij stammen uit de tijd dat kinderen in hun mooiste handschrift een nieuwjaarswens als gedicht aan hun (groot)ouders, ooms of tantes schreven op een groot vel bedrukt papier. Eigenlijk de voorloper van onze kerstkaart.
De 17de en 18de –eeuwse wensbrieven (in reproductie) zijn afkomstig uit de collectie van Leontine Buijnsters-Smets, die er onlangs een fraai boek over publiceerde dat verkrijgbaar is in de museumwinkel.
Op de website van het Muiderslot staat een lege wensbrief die kinderen kunnen downloaden en afmaken om hem vervolgens in te leveren bij hun bezoek aan het kasteel. De ingeleverde kransen worden ook tentoongesteld in het kasteel en de mooiste krijgt een leuke prijs.
In de middeleeuwse routes zijn foto’s te zien die een spreekwoord uitbeelden. Deze foto’s komen terug in de beeldpresentatie in de Slotkapel en wie alle letters van de spreekwoorden heeft gevonden en de nieuwjaarswens van het Muiderslot ontrafelt, krijgt korting op het nieuwe spreekwoordenboekje van het Muiderslot of op een fraaie “lege” wensbrief.
Het Muiderslot is tijdens de winteropenstelling dagelijks geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur, met uitzondering van 25 december en 1 januari. Voor nadere informatie www.Muiderslot.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.