>2008 wordt het jaar van Liverpool

>>2008 wordt het jaar van Liverpool 9Voor Liverpool wordt 2008 een erg belangrijk jaar. Het mag zich dan culturele hoofdstad van Europa noemen. Een welverdiende onderscheiding voor een stad die eeuwenlang als grote havenstad min of meer de aorta was van het roemruchte Britse imperium. Britain rule the waves en dat gebeurde wel dank zij Liverpool dat na Londen als de belangrijkste stad van het land gold. Na de tweede wereldoorlog veranderde dat radicaal; Liverpool verpauperde dramatisch. Maar de laatste decennia heeft de stad een opmerkelijke opbloei gekend. Het havencomplex is omgebouwd tot een dynamisch cultuur-historish centrum.
Een heel belangrijk aandeel in de opbloei hebben The Beatles geleverd. Voor hen begon de roem in Liverpool. Twee ex-Beatles zullen ook hun aandeel leveren in het omvangrijke programma waarmee de stad zijn status als culturele hoofdstad viert. Zo treedt Paul McCartney op 1 juni voor dertigduizend fans op in het befaamde Anfield-voetbalstadion. Ex-Beatle Ringo Star treedt op tijdens het openingsweekend van de feestelijkheden op 11 en 12 januari. www.liverpool08.com

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.