>De vergeten schoonheid van Jerash

>>De vergeten schoonheid van Jerash 8Terwijl Jordanië een overwegend Islamitisch land is, heeft het land ook lang onder Romeins toezicht gestaan. Vele mensen weten de weg naar Petra te vinden maar Jerash doet daar nauwelijks voor onder. Deze plek in het Noorden van Jordanië heeft een schat aan erfstukken opgeleverd en wordt ook wel het ‘’Pompei van het Midden Oosten’’ genoemd door de waardevolle opgravingen. Vele stadsmuren, badhuizen, fonteinen en theaters zijn nog te bezichtigen. Hier vindt sinds enige tijd ook de “Roman Army and Chariot Experience” plaats, waarbij men terug gaat in de tijd. Jerash ligt ca. 45 km boven de hoofdstad Amman en werd volgens de overlevering al ca. 6.500 jaar geleden voor het eerst bewoond. In de Romeinse tijd beleefde de stad haar hoogtij dagen. Vandaag de dag wordt Jerash gezien als een van de best bewaarde Romeinse overblijfselen ter wereld. De reden dat de conditie van de opgravingen nog zo goed is in Jerash komt door het feit dat Jerash vroeger ongemoeid is gelaten tijdens de vele kruistochten. Zie: www.jerashchariots.com en www.visitjordan.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.