>Deense worstkarren verliezen terrein

>Het straatbeeld in de grotere Deense steden lijkt een beetje armer te worden. Het gaat om de zogeheten pølsevogne (worstkarren), waar de beroemde kleine rode Deense worstjes, al of niet met ketchup en/of mosterd, te koop worden aangeboden. De worstwagens, graag gefotografeerde objecten voor toeristen, verliezen terrein door de veranderende eetgewoonten van de Denen. Tegenwoordig worden in Denemarken steeds meer andere snacks gegeten, zoals döner, falafel, sushi en allerlei Amerikaansgetinte snelle gerechten. Denemarken kent de worstkarren al vele decennia. In de jaren 50 van de vorige eeuw waren er alleen al in Kopenhagen ongeveer 400. Tegenwoordig zijn het er nog ruim 90 en dit aantal loopt verder terug. Deskundigen denken dat er in de nabije toekomst niet meer dan 50 zullen zijn. Maar toch is er hoop voor de liefhebbers. Het Deense vleeswarenconcern Steff Houlberg heeft kortgeleden op de internationale luchthaven van Kopenhagen met opvallend succes zijn eerste pølsevogn geïntroduceerd.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.