>"Een reis van 30.000 euro is heel gewoon"

>De grizzlybeer spotten of een eilandje huren in de Stille Zuidzee. De toerist met een ruime beurs heeft keus uit de meest idyllische vakantiebestemmingen. Een 33-daagse vakantie in Australië, Nieuw-Zeeland en de Stille Oceaan, met tussenstops in Kuala Lumpur en Fiji. Verzorging in de allerbeste hotels van vijf sterren of meer, eten in toprestaurants. Het is maar een voorbeeld: bij Emotions, gespecialiseerd in luxe reizen, ligt niets vast. De klant bepaalt de reis, de weelderig uitgevoerde brochure, een boekwerk in ‘hard cover’, dient slechts als inspiratiebron. „Wij gaan het gesprek met onze clientèle aan”, zegt manager Birgitte Bosma van Emotions. „Bij ons zit een team van drie mensen klaar dat een uitgebreid reisvoorstel maakt toegespitst op de wens van de klanten.” Emotions, dat deel uitmaakt van de Zwitserse reisonderneming Kuoni, nam deze maand op de Vakantiebeurs deel aan de Luxury Travel Evening, waar welgestelde potentiële klanten – op uitnodiging – zich alvast konden verlustigen aan hun reisdoelen. De champagne vloeide, lekkere hapjes werden uitgeserveerd, gespecialiseerde reisbureaus pronkten er met hun ‘unieke’ aanbod. (…) Emotions geeft geen prijzen in zijn brochure. „Voor onze klanten speelt geld een minder belangrijke rol”, zegt de manager. Via de website kan een offerte worden aangevraagd. Bosma wil wel een indicatie geven. De reis naar Bangkok, Bhutan en Agra begint op ongeveer 17.000 euro per persoon.
Een andere aanbieder van chique reizen is International Travel Group (ITG), dat zegt „experiences and memories for a lifetime” in de aanbieding te hebben. Rolf Pepers is ‘landenspecialist’ voor Chili, Argentinië en Antarctica bij Pagona Travel, een merknaam van ITG. „Uitgaven van 30.000 euro zijn bij ons heel gewoon”, zegt Pepers. (Bron: NRC)

Met wijn, champagne of luierend in een vliegtuigstoel uit de business class passeren exotische vakantiebestemmingen de revue. Fo t o ’s NRC Handelsblad, Rien Zilvold

Het eiland Samoa in de Pacific Foto AFP

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.