>Expositie over James Bond

>Voor de viering van het eeuwfeest van Ian Fleming’s geboorte houdt het Imperial War Museum in Londen de eerste grote tentoonstelling gewijd aan het leven en werk van de man die hij schiep: James Bond. Bij “For Your Eyes Only: Ian Fleming en James Bond” zal gekeken worden naar de auteur en de spion in hun historische context en onderzoeken hoeveel van de Bond-romans verzonnen waren en hoeveel was gebaseerd op echte mensen en gebeurtenissen. De tentoonstelling onderzoekt Fleming’s vroege leven, zijn carrière in oorlogstijd en werk als journalist en schrijver. De tentoonstelling omvat een kaart van de Mercury News Network opgericht door Ian Fleming in de jaren 1950 en daarop is te zien waar alle Sunday Times buitenlandse correspondenten waren gebaseerd; notities voor de Thrilling Cities-serie; onderzoeksnotities voor From Russia With Love geschreven in Istanbul, de .357 Magnum revolver voor Fleming van de firma Colt en het manuscript van zijn roman Chitty Chitty Bang Bang.
For Your Eyes Only is in het Imperial War Museum in Londen van 17 april 2008 tot en met 1 maart 2009. Entree £ 8 volwassenen, £ 7 concessies en groepen, £ 4 £ 19 kinderen en familie ticket. Het museum is dagelijks geopend (met uitzondering van 24-26 december) 10u-6pm.
Imperial War Museum
Lambeth Road, London SE1 6HZ
Tel: +44 20 7416 5320
Website: www.iwm.org.uk

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.