>Franse kabelbaan volgend seizoen open

>>Franse kabelbaan volgend seizoen open 9De Vanoise Express kabelbaan, die de skigebieden van Les Arcs/Peisey-Vallandry en La Plagne met elkaar verbindt, zal heropenen op 20 december voor de start van het nieuwe winterseizoen 2008-2009. Tijdens een routine onderzoek half december werden enkele problemen aan de buitenste coating van een aantal van de Vanoise Express kabels ontdekt. Vanaf het moment dat de kabelbaan door de autoriteiten is stilgelegd op 22 december 2007 vindt er gedetailleerd onderzoek plaats door verschillende laboratoria. Het complete onderzoek zou eind februari afgerond moeten zijn. Ongeacht de bevindingen, zullen de kabels van de twee Vanoise Express lijnen worden vervangen. Het bedrijf dat de installatie heeft gebouwd, heeft een order geplaatst voor nieuwe kabels op 15 ja-nuari jl. De eerste levering zal plaatsvinden eind mei. Het werk wat gepaard gaat met de installatie van de nieuwe kabels zal de gehele zomer in beslag nemen, zodat de kabelbaan het komende win-terseizoen weer operationeel zal zijn. www.paradiski.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.