Koninklijke Deense lijfwacht jubileert

>Een bekend – en vooral ook veel gefotografeerd en gefilmd – instituut in Denemarken jubileert in 2008. Het is de Kongelige Livgarde, die op 30 juni a.s. 350 jaar bestaat. De elite-eenheid werd indertijd opgericht door koning Frederik III. De Koninklijke Lijfgarde is vooral bekend van de soldaten met de grote berenmutsen, die altijd rond het middaguur door de Deense hoofdstad marcheren als koningin Margrethe thuis is in paleis Amalienborg. De aflossing van de wacht bij het paleis is een gebeurtenis die altijd veel publieke belangstelling trekt.
Ter gelegenheid van het jubileum wordt er op het exercitieterrein van kasteel Rosenborg in Kopenhagen van 26 t/m 28 juni a.s. om 21 uur een grote internationale taptoe gehouden. Op de jubileumdag, donderdag 30 juni, is er een feestmars door de binnenstad van Kopenhagen, met alle deelnemende korpsen. Het volledige feestprogramma is te vinden op een speciale website.
Meer info: www.livgarden350aar.dk en/of www.rosenborgtattoo.dk
Lees de reportage van Elke Dag Vakantie.nl over Kopenhagen

Reacties

  1. Jan Dols

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.