>Panorama Mesdag verliest rechtszaak

>Het Panorama Mesdag in Den Haag heeft maandag opnieuw een rechtszaak om stopzetting van nabije bouwwerkzaamheden verloren. Het museum probeerde vorige week andermaal een bouwstop af te dwingen om onderzoek naar de gevolgen van de bouw af te wachten. Het gaat om de aanleg van een parkeergarage voor een hotel naast het Panorama. Het museum vreest dat het monumentale pand, waarin het beroemde kunstwerk van Mesdag hangt, daardoor gaat verzakken.
De bouwer van de garage, BAM, zegt dat het meest risicovolle werk van de aanleg inmiddels voor het grootste deel achter de rug is. Volgens de gemeente mogen de werkzaamheden het Panorama nu niet meer dan 1,4 centimeter laten bewegen. Het museum is bang dat deze norm zal worden overschreden.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.