>Sportieve prestatie & reis Jordanië

>>Sportieve prestatie & reis Jordanië 9Op 11 april zal dit jaar voor inmiddels de vijftiende maal de Dead Sea Ultra marathon plaatsvinden in Jordanië. Deze marathon, die begint in de hoofdstad Amman op een hoogte van ruim 900 meter boven de zeespiegel, loopt naar de Dode Zee, met ruim 400 meter onder de zeespiegel het laagste punt ter wereld. De opbrengst van dit jaarlijkse evenement gaat naar SNCP, een organisatie die zich inzet voor neurologische patiënten die geen medische kosten kunnen opbrengen. De Dead Sea marathon bestaat uit verschillende categorieën: de ultra marathon van 50 km, de hele marathon en de halve marathon. Ook zal er een Junior Marathon van 4.2 km worden georganiseerd voor kinderen tot 16 jaar en een Fun Run van 10 km, waarbij het niet uitmaakt of men wandelt of rent; het gaat er hierbij om het goede doel te steunen dat de Society for Care of Neurological Patients (SNCP) in het leven heeft geroepen. De Dead Sea Ultra Marathon is een jaarlijks terugkerend evenement dat door meer en meer buitenlandse lopers wordt bezocht, waaronder (amateur) atleten uit Nederland en België. In 2004 werd de 4e plaats veroverd door een Nederlandse deelnemer, met een tijd van 4 uur en 51 minuten.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.