>Strenge regels VS met lithiumbatterijen

>Wie binnenkort van plan is om naar of via de Verenigde Staten te vliegen doet er verstandig aan om niet-noodzakelijke batterijen thuis te laten. In nieuwe regels die op 1 januari van dit jaar zijn ingegaan, staat dat het voor vliegtuigpassagiers die reizen via de Verenigde Staten niet langer is toegestaan om losse lithiumbatterijen mee te nemen in bagage die wordt ingecheckt, meldt Information Week. In plaats daarvan wordt passagiers verzocht om dergelijke losse batterijen mee te nemen in de handbagage in originele verpakking of in verzegelde plastic zakken.
De regels gelden niet voor batterijen die al in een apparaat zijn ingebouwd zoals de accu van een mobiele telefoon of een laptop. Deze mogen wel gewoon worden ingecheckt.
Het nieuwe reglement is opgesteld om het risico van branden in vliegtuigen, veroorzaakt door lithiumbatterijen, te verkleinen. Recent onderzoek van de Federal Aviation Administration (FAA) heeft namelijk uitgewezen dat de blussystemen in het laadruim van vliegtuigen niet in staat zijn om dit soort branden te blussen. (Bron: WebWereld)

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.