>Waarom niet skiën in Spanje?

>De Spaanse regio Navarra staat bekend om haar wijnen, gastronomie en diversiteit aan landschappen, waaronder de Spaanse Pyreneeën. Steeds meer mensen ontdekken Navarra ook als wintersportbestemming. De winter is hét seizoen om door de valleien van Roncal en Salazar te langlaufen, crosscountry trektochten te maken of met sneeuwrackets te wandelen. Met de opening van Larra Belagua Nordic Ski Centre is er nu een belangrijk skicentrum bijgekomen.
Navarra biedt reizigers tijdens de winter een compleet ander beeld van Spanje. De Pyreneeën in het noorden van deze Spaanse regio worden omgetoverd tot een wit sprookjeslandschap. Hier vindt men de valleien van Roncal en Salazar, met hoogtes tussen de 1.100m (Rincón de Belagua) en 2.428m (Mesa de los Tres Reyes, de hoogste top van Navarra). De Belagua vallei is het belangrijkste natuurgebied van de Roncal vallei. Hier werd onlangs in december het nieuwe Larra Belagua Nordic Ski Centre geopend. Eén van de specialiteiten van dit nieuwe skicentrum is de mogelijkheid tot crosscountry skiën, een eeuwenoude sport die zelfs de Vikingen al beoefenden. Meer informatie: www.turismo.navarra.es of www.navarraski.com

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.