>Wat is de invloed van China?

>Vier radioverslaggevers van VPRO’s De Ochtenden en Radio Nederland Wereldomroep berichten onder het motto Looking for Mr. Li over de zon- en schaduwkanten van globalisering, met de Chinese expansie als rode draad. Op vier wereldwijde standplaatsen, te weten Zambia, de VS, Venezuela en India, gaan verslaggevers op zoek naar Mr. Li. Ze volgen hoofdpersonen ter plaatse en vertellen hun verhalen. De ‘standplaats’ is een gelauwerde programmaformule uit de VPRO-stal. Looking for Mr. Li bouwt voort op die traditie. Verslaggevers Jacqueline Maris, Hans Jaap Melissen, Marijke van den Berg en Djoeke Veeninga vestigen zich vijf tot zes weken in een land en doen ‘deep down’ verslag van het dagelijkse leven van de mensen die zij op hun pad treffen. De belangrijkste vraag is of globalisering een vloek of een zegen is. En met de Chinezen als voorbeeld: wat betekent de stormachtige opkomst van China voor landen waar Mr. Li actief is? Multimediaal project: www.lookingformisterli.nl
Het project Looking for Mr. Li bestaat uit wekelijkse radio-uitzendingen, een website met blogs, foto’s, filmpjes en deskundige commentaren – plus artikelen in de VPRO Gids. Via de Wereldomroep worden de artikelen vertaald voor de websites in het Engels, Spaans, Indonesisch, Arabisch, Frans en Chinees. Ook het gratis dagblad De Pers publiceert elke week een bijdrage van een van de verslaggevers ter plaatse.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.