>Zeilen met vlinders in je buik

>De eigenaar van het Kroatisch restaurant Pula in Heemstede weet het zeker: bij veel Nederlanders gaat de liefde voor een land eerst door de maag. Want (Zcaron)eljko Debak en zijn vrouw Ana ontvangen vaak gasten die net een reis naar Kroatië hebben geboekt. En als ze een fijne vakantie hebben gehad, komen ze meestal terug met enthousiaste verhalen. Als de gastheer uit Split hoort dat ik in zijn land ga zeilen, verschijnt er een grote glimlach op zijn gezicht. Hoewel hij nooit langs de Adriatische kust heeft gezeild, weet hij zeker dat ik zal vallen voor de diepblauwe zee, de talloze prachtige baaien en vele eilanden. En last but not least natuurlijk ook op de veelzijdige Kroatische keuken, die per streek erg verschilt. Tijdens de ruim twee uur durende bustocht van luchthaven Split naar Bibinje Sukosan nabij Zadar lijkt de zee één brok zilver door de ondergaande zon. Een mooier welkom kan ik me niet wensen. Lees het hele verhaal bij de Telegraaf

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.