>Zeldzame gordelvari in Friesland

>In Aqua Zoo Friesland is een nieuwe diersoort gearriveerd: de gordelvari. De gordelvari is een halfaap die in de natuur sterk met uitsterven wordt bedreigd. De twee zeldzame zwart-witte halfapen zijn vanaf vandaag op het eiland bij de pelikanen te bewonderen. Aqua Zoo Friesland is de enige dierentuin in Nederland die deze diersoort in de collectie heeft. De gordelvari´s, een mannetje en een vrouwtje, zijn afkomstig uit een Franse en Duitse dierentuin. Voordat het koppel het eiland kon gaan verkennen, verbleven ze een aantal dagen achter de schermen om in alle rust aan hun nieuwe omgeving én verzorgers te kunnen wennen. De gordelvari is een halfaap die in de natuur alleen op Madagaskar voorkomt. Madagaskar, een eiland voor de oostkust van Afrika, staat bekend om haar unieke flora en fauna. Op Madagaskar leven veel dier- en plantensoorten die nergens anders ter wereld voorkomen, zo ook de gordelvari, rode vari en ringstaartmaki.
www.frieslandzoo.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.