>Zomerhuisjes erg duur op eilanden

>>Zomerhuisjes erg duur op eilanden 8Het huren van een zomerhuisje op Terschelling of Vlieland wordt onbetaalbaar, als Staatsbosbeheer vasthoudt aan enorme verhogingen van de pacht op de grond. Dat vrezen de eigenaren van de huisjes. Zij moeten de verhoging van 1400 euro naar 10.000 euro per jaar doorberekenen aan hun huurders.

Die prijsverhoging gaat ertoe leiden dat toeristen amper nog in staat zullen zijn een huisje op de wadden te huren, denkt voorzitter M. Kosters van de Vereniging van Erfpachters Terschelling (VTE). Ook zullen veel eigenaren gedwongen zijn hun bezit van de hand te doen. Tijdens een drukbezochte ledenvergadering zaterdag in Harlingen, besloot de vereniging beroep aan te tekenen.
,,De huisjes dreigen steeds meer in handen te komen van de ‘nieuwe rijken’, zegt Kosters. ,,Die zijn doorgaans niet bereid hun woningen te verhuren. Daardoor loopt dus het aantal toeristenbedden sterk terug, wat een negatieve invloed heeft op de economie van de eilanden.” (Bron: Friesch Dagblad)

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.