>Brazilië is een smeltkroes

>In Brazilië wonen mensen uit alle mogelijke culturen van de wereld. Er leven veel mensen in armoede en er is een grote kloof tussen arm en rijk. Brazilianen behoren tot de meest muzikale mensen op de aarde, overal zijn de Brazilianen aan het dansen. Samba is bijvoorbeeld een typisch Braziliaanse dans. Samba is een mix van de Spaanse bolero met ritmes afkomstig van Afrikaanse muziek.
Capoeira is een spectaculaire dans/vechtsport en komt uit de 17e eeuw. Het is inmiddels, na voetbal, de meest beoefende sport in Brazilië. Op straat, in shows en vooral op het strand zal je deze prachtige sport zien. De beoefenaars van capoeira maken op het ritme van hun opzwepende muziek onnavolgbare bewegingen, werkelijk adembenemend om te zien. Capoeira is ontstaan op de slavenplantages. De slavenarbeiders wilden zich kunnen verweren tegen hun bazen maar de baas mocht hier absoluut niet achter komen. De arbeiders gingen een soort vechtsport oefenen en op het moment dat de baas eraan kwam deden ze net of ze aan het dansen waren, vandaar de combinatie van vechten en dansen. Lees meer bij Reisgraag

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.