>Chinese cultuur in Engeland

>In het Victoria & Albert Museum in Londen is in het voorjaar een tentoonstelling over China Design Nu te zien. De tentoonstelling probeert een beeld te schetsen van de gevolgen van de snelle economische ontwikkeling van architectuur en design in China’s grote steden. Van het in 2008 te openen Olympisch Stadion en andere belangrijke architectonische projecten in de laatste mode en graphics; China Design Nu bespreekt hoe China de opening is tot mondiale invloeden en beantwoordt aan de verwachtingen en dromen van de nieuwe stedelijke middenklasse.
De tentoonstelling richt zich op drie snel groeiende steden: Beijing, Shanghai en Shenzhen. Rond 100 ontwerpers zijn vertegenwoordigd, meest Chinees. Meer info via www.chinanow.org.uk.
China Design Nu in het V & A loopt van 15 maart tot 13 juli. Tickets zijn £ 8 volwassenen, £ 6 senioren, £ 4 £ 29 kinderen en gezinnen. Het museum is dagelijks geopend van 10u-5.45pm (tot 10pm vrijdag). Adres: Victoria & Albert Museum , Cromwell Road, London.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.