>Expositie over 50 jaar Trabant

>In het August Horch Museum in Zwickau, in de Duitse deelstaat Saksen, is nog tot en met 30 juni 2008 een grote expositie te zien over het automerk Trabant, dat grote bekendheid kreeg in de tijd van de Deutsche Demokratische Republik (DDR). Deze Duitse ‘Volksauto’ vierde onlangs haar vijftigjarig jubileum. Het motto van de expositie luidt ‘Consumentendroom en cultuur van alledag’. De Trabant, die in Zwickau werd vervaardigd, viel vooral op door een carrosserie van Duroplast, een noodoplossing vanwege het gebrek aan gewalst staal in het toenmalige Oost-Duitsland. Ondanks alle beperkingen werd het een succes. Er werden in 33 jaar rond 3 miljoen Trabants gemaakt. De kans bestaat bovendien dat binnenkort een nieuw model van het merk op de markt komt – aangepast aan de eisen van de tijd. Op de expositie is vooral de geschiedenis van de ontwikkeling van de Trabant te zien. Onder meer is het prototype van de oer-Trabant, de P50, aanwezig. Ook zijn ‘concurrenten’ van de Trabant uit de westerse wereld te bewonderen.
Het museum is geopend van di. t/m zo. van 9.30 tot 17 uur. Rondleidingen op afspraak.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.