>Hoge cijfers voor Duits toerisme

>Het Duitse toeristische product heeft ook het afgelopen jaar weer voortreffelijke rapportcijfers gekregen. Volgens de meest recente halfjaarcijfers van de zogeheten Qualitätsmonitor, die door de Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) en het bedrijf Europäische Reiseversicherung in het leven is geroepen, gaven zowel Duitse als buitenlandse vakantiegangers in de periode met t/m oktober 2007 gemiddeld het cijfer 1.8 aan hun in Duitsland doorgebrachte vakantie. Op een schaal van 1 (zeer goed) tot 6 (teleurstellend) konden gasten hun oordeel geven over verschillende facetten van het vakantieland Duitsland.
De 7.400 geënquêteerden hadden vooral veel lof voor de medewerkers in de hotellerie, die – afhankelijk van de categorie – een waardering kregen van 1.5 en 1.6 voor vriendelijkheid en competentie. Bezoekers die ontspanning en cultuur in Duitsland zoeken tonen zich ook zeer tevreden. De buitenlandse gasten gaven in deze twee categorieën gemiddeld een waardering van 1.7, de bezoekers uit eigen land 1.8. De prijs-kwaliteitsverhouding en de openingstijden in Duitsland werden door Duitse en buitenlandse gasten beoordeeld met respectievelijk de cijfers 2.0 en 2.2.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.