>Keukenhof opent 19 maart

>De internationale bloemententoonstelling Keukenhof opent op 19 maart voor de zestigste keer haar poorten. Maar ook één van de succesvolle evenementen tijdens de opening van het park heeft iets te vieren. Jackie Habets van het bureau What’s Up (Schiedam/Antwerpen) organiseert in 2009 voor de vijfde maal de Internationale Hoedenshow, die traditioneel op Tweede Paasdag (13 april) wordt gehouden. Internationaal professioneel werkende hoedenontwerpers zijn uitgenodigd om zich te laten inspireren door het thema Flower Power. Daarmee is gekozen voor een link naar het thema van Keukenhof in 2009: ‘USA, New Amsterdam-New York, 400 jaar’.
“De Flower Power-periode met haar kenmerkende muziek, kledingstijl en leefwijze zal voor veel ontwerpers een terugblik zijn op hun jeugd, voor veel anderen is het een duik in de geschiedenis van de vorige eeuw,” zegt Habets. “Ook voor veel buitenlandse ontwerpers is dit thema een uitdaging om een prachtige hoed te maken. De internationale jury, onder voorzitterschap van Madelief Hohé (conservator Gemeentemuseum Den Haag) zal zich buigen over de inzendingen. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de hoedenshows op de Easter Parade. Het publiek kan daar haar favoriet kiezen en de publieksprijs toekennen.”
Tijdens de Easter Parade zijn drie hoedenshows gepland om 11.00, 14.00 en 16.30 uur. Om 14.00 uur zullen de hoeden van topontwerpers als Eugenie van Oirschot, Marie Mercié en vele anderen niet alleen worden geshowd, maar ook geveild. Overigens is iedereen op Tweede Paasdag al vanaf 7.00 uur welkom op Keukenhof. www.keukenhof.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.