>Nederland krijgt nieuwe bruine borden

>De 125-jarige ANWB doet Nederland “bruine borden” cadeau. Dit maakt de hoofddirecteur van de ANWB, Guido van Woerkom vandaag bekend in zijn column in de Kampioen. De zogenoemde gebiedsaanduidingsborden attenderen snelweggebruikers op de unieke en aantrekkelijke landschappen waar zij doorheen rijden. Vanaf 1 juli, de officiële verjaardag van de ANWB, worden 16 Nationale Landschappen, 7 Nationale Parken en 1 Werelderfgoedgebied met de borden in de etalage gezet. Het idee van bruine borden vloeit voort uit het project Routeontwerp, een initiatief van de ministeries van V&W, LNV en VROM. In samenspraak
met de ANWB, de betreffende Nationale Landschappen en Nationale Parken en Werelderfgoedgebieden heeft Rijkswaterstaat richtlijnen opgesteld voor de locatiekeuze en de vormgeving van de borden. Nederland kent in totaal 20 Nationale Landschappen en 20 Nationale Parken. www.nationalelandschappen.nl en www.nationaalpark.nl.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.