>Nederland wereldkampioen caravannen

>De kampeerbranche signaleert verheugd dat de caravanverkopen weer uit het dal lijken te kruipen. De registraties van nieuwe caravans zijn afgelopen maand met 3,7 procent gestegen ten opzichte van januari 2007. Dat blijkt uit cijfers van de Bovag die vandaag worden bekendgemaakt.
Hans Louwers, secretaris van de Bovag Caravan- & Camperbedrijven, spreekt van een trendbreuk als het gaat om de verkoopcijfers.
Volgens Louwers komen ook de jongeren weer af op de caravan, zeker nu de laatste jaren door enkele fabrikanten bijzonder gestylde modellen op de markt zijn gebracht. Het totale aantal caravans is door de jaren steeds gegroeid, naar inmiddels bijna 500.000 stuks. ,,Daarmee kan men Nederland ’wereldkampioen caravannen’ noemen”, aldus Louwers. De verkopen van nieuwe caravans in de periode 2005-2007 waren teleurstellend. Zo vonden slechts 14.500 caravans in 2007 een koper, wat een stevige daling betekent in vergelijking met het verkooptopjaar 2004, goed voor 21.000 verkochte caravans. (Bron: Telegraaf)

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.