>Willem-Alexander opent Keukenhof

>De officiële opening van de 59e editie van de internationale bloemententoonstelling Keukenhof wordt op 19 maart verricht door prins Willem-Alexander. Hij doet dat in samenspel met mr Niu Youcheng, vice-burgemeester van Beijing en mevrouw Erica Terpstra, voorzitster van het NOC/NSF. Keukenhof heeft dit jaar gekozen voor het thema China — De Olympische Spelen 2008 — Beijing. De Prins van Oranje is lid van het Internationale Olympisch Comité. De bloemententoonstelling is tot en met 18 mei 2008 voor het publiek geopend.
De invulling van het thema concentreert zich niet alleen rond de Olympische en Paralympische Spelen die dit jaar in Beijing plaatsvinden. Keukenhof schenkt ook veel aandacht aan de culturele en historische betekenis van China door middel van evenementen, de inspiratietuinen en diverse shows. Onder de grond groeit daarnaast een immense draak: 24.500 tulpen en muscari’s vormen in de lente een 15 bij 10 meter groot bloembollenmozaïek van dit traditionele Chinese symbool. In de afgelopen maanden zijn er in het park in totaal zo’n zeven miljoen bloembollen de grond in gegaan om Keukenhof bij het begin van de lente in volle glorie te kunnen beleven.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.