>Chimpansee geboren in Beekse Bergen

>Vanmorgen is voor het eerst in de geschiedenis van Safaripark Beekse Bergen een chimpanseejong ter wereld gekomen. De pasgeboren Stephan, vernoemd naar één van de dierverzorgers, maakt het uitstekend. Het safaripark in Hilvarenbeek heeft één van de grootste chimpanseecollecties van Europa en de grootste van de Benelux. Verdeeld over drie grote verblijven telt het park vijftig chimpansees. Moeder Marlies en vader Frits verblijven sinds medio 2006 in het park en zijn afkomstig uit het wetenschappelijk onderzoekcentrum BPRC in Rijswijk. Jacques Kaandorp, verantwoordelijk voor de dierencollectie in het park: “Uit het feit dat er nu een jong is geboren, maken wij op dat de dieren hier hun rust en ruimte hebben gevonden om te paren”. Stephan en zijn moeder zijn op sommige momenten al zichtbaar voor publiek, maar verstoppen zich ook nog regelmatig achter de schermen. Niet alleen bij de chimpansees is het kraamtijd, ook bij de leeuwen in het safaripark zijn jongen geboren. Naar verwachting zijn deze welpen binnen enkele weken zichtbaar voor publiek. Bij de onlangs geboren Afrikaanse wilde hond is dit reeds het geval.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.