>Cultuur in toegangspoort naar Dolomieten

>>Cultuur in toegangspoort naar Dolomieten 9Bolzano (Bozen), de hoofdstad van de Italiaanse provincie Südtirol/Zuid-Tirol wordt ook wel de toegangspoort naar de Dolomieten genoemd. Een spectaculair bergpanorama, uitgestrekte wijngaarden en bossen vormen verder het decor van een stad waarin de Tiroler cultuur en Italiaanse leefwijze samenkomen, zowel op het gebied van taal, gastronomie en architectuur.
Dit voorjaar staat Bolzano volop in de aandacht vanwege de opening van een van Europa’s meest innovatieve museumconcepten; het ‘Museion’. Tegelijkertijd vormen straten, bars en kastelen in geheel Zuid-Tirol het podium voor de 26e editie van het jaarlijkse Jazzfestival.
Op 24 mei gaan de deuren open van het nieuwe onderkomen van het Museion, Bolzano’s museum van moderne en hedendaagse kunst.Dit museum is gelegen op een cruciaal punt in Bolzano: hier komen namelijk de twee verschillende culturen van de stad -letterlijk en figuurlijk- samen. Het Middeleeuwse, Germaanse deel van de stad wordt door een brug verbonden met het deel van de stad dat gebouwd is in de rationele, Italiaanse stijl van de jaren dertig. Er zijn ook muziek en cultuurfestivals dit jaar: www.suedtirol.info, www.manifesta7.it en www.jazzfestivalbz.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.