>Finland bol van de gekke evenementen

>>Finland bol van de gekke evenementen 9Finland is deze zomer weer gastheer van een groot aantal ludieke activiteiten en evenementen. Van het typisch Finse kampioenschap zolang mogelijk in de sauna zitten tot het kampioenschap bessenplukken en mobiele telefoons werpen, het kan niet gek genoeg voor de Finnen. Het merendeel van deze ongewone activiteiten vindt plaats in juli, augustus en september. Naast Finse titelstrijders zijn ook buitenlanders van harte welkom om deel te nemen of de evenementen te bezoeken. Zie voor meer evenementen www.visitifinland.com/nl.
Op 5 juli 2008 wordt voor de 13e keer het Wereldkampioenschap ‘vrouwendragen’ georganiseerd (foto). Het evenement vindt plaats in de stad Sonkajärvi, 200 km ten noorden van Helsinki. Deelnemers moeten een parcours van 253 meter afleggen over zand, gras en asfalt en moeten daarbij twee hindernissen op het land en één hindernis in het water overwinnen. Dat allemaal met een vrouw op hun schouders, die minimaal 49 kilo weegt. Laat de drager haar vallen, krijgt het koppel 15 straf seconden erbij. De plaats ligt tussen de steden Kajaani en Kuopio, bestemmingen waar Finnair op vliegt. Nadere informatie op www.sonkajarvi.fi.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.