>Flashpacker wil snel en goedkoop

>Zo op het eerste gezicht is de ITB 2008 in Berlijn een vakantiebeurs als alle anderen, zij het een hele grote. Vertegenwoordigers van landen in Afrika en Azië presenteren zich in hun kleurrijkste klederdracht, terwijl Europese vakantiebestemmingen aan de man worden gebracht in dure stands met fraaie folders en multimediapresentaties. In totaal zijn er ruim 11.000 bedrijven en organisaties uit 186 landen aanwezig in de Duitse hoofdstad.
Vandaag en morgen komt de bevolking van Berlijn inspiratie opdoen voor de komende zomervakantie, maar van woensdag tot en met vrijdag was de grootste toerismebeurs ter wereld alleen toegankelijk voor professionals. Achter de fraaie façaden werden belangrijke deals gesloten. Touroperators gingen langs bij hotelketens, hotelketens bij softwaredienstverleners, terwijl iedereen naarstig op zoek was naar de nieuwste ideeën op reisgebied. Volgens de organisatoren van de ITB is ‘economy travel’ dé trend van de toekomst. Vanaf volgend jaar wordt er een hele hal aan dit fenomeen gewijd. Nu moeten de budget hotels en hostels het nog doen met een plek in de ruimte waar ook andere hippe reissectoren zoals ‘eco travel’ zich presenteren.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.