>Kunstenaars werken op Keukenhof

>Circa 50 kunstenaars uit binnen- en buitenland werken met zo’n 150 kunstwerken mee aan wat het grootste beeldenpark van Nederland is. Vanaf 2008 zijn de kunst- activiteiten op Keukenhof verenigd onder ART KEUKENHOF. In opdracht van Keukenhof leidt de nieuwe samenwerking tussen Galerie Noordeinde en Ansel Sandberg tot een gevarieerde expositie van kunst in het openbaar en inspirerende toepassingen van kunst in de gevarieerde omgevingen van de park.
Keukenhof is het mooiste lentepark ter wereld. Naast de miljoenen bloeiende bloembollen heeft Keukenhof sinds de opening van het park in 1949 vele kunstenaars de gelegenheid gegeven hun kunstwerken te exposeren in deze kleurrijke omgeving. De tentoonstelling van dit jaar wordt gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan stijlen. Uitgangspunt hierbij is geweest een expositie te organiseren waarin beelden te zien zijn die op een mooie manier geïntegreerd zijn in hun omgeving. Meer dan 20 beelden en installaties zijn speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt rondom het thema “China” en “bouwen”. Om de kunst een duidelijke plek te geven in het Keukenhof programma wordt medio maart www.artkeukenhof.nl gelanceerd.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.