>Nachtvlinders kijken in Emmen

>>Nachtvlinders kijken in Emmen 9In de tropische vlindertuin van Dierenpark Emmen zorgen exotische nachtvlinders voor veel enthousiaste en verbaasde reacties. De bezoekers vergapen zich aan een bonte mengeling van prachtige patronen, bijzondere kleuren of lange staarten van de vaak zeer grote vlinders. Sommige mensen vragen zich zelfs af of de vlinders die ze zien, wel echt zijn. In de “poppenkast” van de vlindertuin hangen grote, kleine, gele en bruine cocons, waar dagelijks de nachtvlinders uit kruipen. Omdat deze vlinders in de schemer actief zijn en overdag rustig blijven zitten, geven ze fotografen volop gelegenheid de prachtigste plaatjes te schieten.
De meeste exotische nachtvlinders, die nu in Emmen te zien zijn, worden niet oud. Meestal is het leven na een dag of vijf al voorbij. Ze bezoeken geen bloemen om nectar te drinken, maar houden zich uitsluitend bezig met de voortplanting. Dat dat heel goed kan in zo’n kort leven, is goed te zien aan de boom waarop de Atlasvlinders hun eitjes hebben gelegd. De rupsen die uit die eitjes zijn gekomen, hebben sommige takken compleet kaalgevreten. Gelukkig levert dat later de prachtigste nachtvlinders op.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.