>Nieuw tijdschrift over Ierland

>De Amsterdamse Paleisstraat beleeft komende maandag een ontmoeting tussen twee heiligen. De Spaanse goedheiligman St. Nicolaas komt vanuit zijn zomerverblijf in Spanje speciaal naar Nederland. Totaal onverwacht komt hij voor een spoedbezoek naar Amsterdam om de Ierse heilige St. Patrick het eerste nummer van het nieuwe tijdschrift ‘Ierland, verrassend veelzijdig’ te overhandigen. Dat gebeurt voor de Ierse pub O’Reilleys aan de Paleisstraat 103/105. Op de Ierse feestdag St. Patrick’s Day (17 mrt) wordt St. Patrick vergezeld door zijn Leprechaun, een Iers mannelijk elfje. Nadat St. Patrick het eerste nummer van ‘Ierland, verrassend veelzijdig’ ontvangen heeft, zal zijn Leprechaun de handen uit de mouwen steken. Samen met Zwarte Piet, die Sinterklaas vergezelt, zal hij exemplaren van het nieuwe tijdschrift uitdelen op straat. St. Patrick’s Day (Iers-Gaelisch: Lá Fhéile Pádraig) is de nationale feestdag van Ierland en Noord-Ierland. Daarop wordt de beschermheilige van het land, St. Patrick, herdacht. Overal in Ierland wordt dit uitbundig gevierd met openluchtconcerten, kermissen en grote optochten. www.fcklap.nl of www.ierland.nl.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.