>Robbedoes-expositie in Brussel

>Tijdschrift Robbedoes heeft in het pand tegenover het Belgische stripmuseum een expositie ingericht over de historie van het blad.
Een sleutelmoment in de ontwikkeling van de Europese strip: op 21 april 1938 rolde het eerste nummer van het weekblad Robbedoes van de persen bij uitgeverij Dupuis in Marcinelle. Toen kon niemand nog maar vermoeden hoezeer dit tijdschrift zou bijdragen tot de populariteit van de strip in Europa. Net als de architectuur van de huidige hoofdzetel van uitgeverij Dupuis is het reilen en zeilen van het weekblad altijd even open, te weten zichtbaar, geweest voor de lezers. De tentoonstelling van het BCB stelt de bezoeker voor om het verhaal van dit weekblad van binnenuit te ontdekken, door middel van de werken die het heeft gelanceerd. Ook de relatie met lezers, van de Robbedoesclub tot het Internet, wordt van naderbij bekeken. De expositie loopt tot 8 juni 2008.
Meer bij Brusselsnieuws.be

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.