>Schatten van het Louvre in Londen

>Enkele opmerkelijke schilderijen uit de grootste legaat ooit ontvangen door het Louvre in Parijs zijn momenteel te zien in Londen bij Wallace Collection, zelf de grootste legaat van kunst ooit geschonken aan het Britse volk. De schilderijen zijn uit de collectie van Louis La Caze. De tentoonstelling van de Wallace Collection is de eerste samenwerking met het Louvre.
La Caze, die was opgeleid als kunstenaar, koos zijn verzameling zorgvuldig. Het is een gevarieerde verzameling van hoge kwaliteit. De Wallace Collection is gehuisvest in Hertford House in Londen’s West End. Het was het herenhuis van Sir Richard Wallace, de zoon van de 4de Markies van Hertford. De expositie is dagelijks geopend van 10u-5pm, gratis toegang. De Meesterwerken van het Louvre tentoonstelling loopt tot 18 mei. www.wallacecollection.org

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.