>Scheveningen in Ierse sfeer

>>Scheveningen in Ierse sfeer 9Twee weekenden lang is Scheveningen in de ban van het vakantieland Ierland. Het evenement ‘Ierland aan zee’ zal op 19, 20, 26 en 27 april de hele badplaats van Ierse ‘craic’ voorzien. Met artiesten, livemuziek, dans, sport en typisch Ierse gerechten belooft het een groot Iers spektakel te worden! Toegang is gratis.
Het eerste weekend – 19 en 20 april 2008 – vindt plaats aan de boulevard van Scheveningen. Een groot festijn met muziek, dans, sportdemonstraties, Iers eten, foto-exposities. Twee dagen lang vertonen diverse Ierse artiesten hun kunsten, zoals de muziek- en dansgroep Ragús, die speciaal voor dit evenement komt overvliegen van de Ierse Aran-eilanden. Ook zal de David Munnely Band de sterren van de hemel spelen. Op zaterdag wordt het Beach Gaelic Football tournament gehouden, waarbij vier teams uit Nederland en 4 teams uit Ierland tegen elkaar gaan strijden.
Het tweede weekend – 26 en 27 april 2008 – is het historische Kurhaus in Scheveningen de uitvalsbasis voor een Iers weekend. Hier kunnen belangstellenden terecht op de Ierland Vakantiebeurs, waar volop informatie te vinden is over de verschillende regio’s en activiteiten van het eiland Ierland. De toegang tot het Kurhaus en de vakantiebeurs is gratis. Maar ook buiten, op diverse podia rond het Kurhaus, op de boulevard en in de Palace Promenade zorgen bands als John O’Dreams en Celtic Swings voor de welbekende Ierse ‘Craic’. www.ierland.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.