>Witte Pasen op Keukenhof

>Hoewel de Paasdagen door het slechte weer niet de gehoopte drukte opleverden, is de internationale bloemententoonstelling Keukenhof in Lisse toch redelijk tevreden over de publieke belangstelling in de eerste week van haar opening. “Met name de eerste drie dagen hadden we bepaald niet te klagen,” zegt directeur Piet de Vries. “De laatste drie jaar was de toeloop vlak na de opening nog niet zó groot. We lopen een paar duizend bezoekers voor op vorig jaar. We zijn vooral blij dat naast de gebruikelijke aantallen buitenlandse gasten, ook de Nederlandse bezoeker de weg naar Keukenhof heeft gevonden.” In totaal passeerden tijdens de totale Paasdagen vele tienduizenden de kassa’s van Keukenhof. Dat was minder dan vorig jaar, maar toen kon ook worden gesproken van een topdrukte met ca 90.000 bezoekers. Volgens De Vries was niet alleen het weer debet aan de terugval. “Ook het feit dat Pasen dit jaar erg vroeg op de kalender staat, speelt een rol. Aan de andere kant zijn daardoor de verwachtingen voor de komende periode hoog gespannen. Dit jaar vallen Hemelvaart en Pinksteren immers in het Keukenhof-seizoen.” Het 32 hectare grote park is dit jaar vanaf Witte Donderdag geopend. Al vroeg stond, als gebruikelijk, een groep Japanse toeristen voor de poort, gevolgd door een bus met Tsjechen.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.