>Boek helpt bij nieuw begin in buitenland

>Je baan opzeggen, je biezen pakken en ergens anders op de wereld helemaal opnieuw beginnen. Droom jij er ook wel eens van? De avonturiers in de TROS-serie Ik vertrek lieten het niet bij dromen en gingen echt! Tineke Zwijgers tekende hun verhalen op in het gelijknamige boek.
De familie Van Broekhuizen begon een hotel in Zwitserland, Wilma en Eric gingen klussen in de Vogezen, en Anita en Derick bouwden een lodge in Zuid-Afrika. Makkelijk was het bijna nooit. De een kreeg z’n bouwvergunning niet rond, de ander ruziede met nieuwe buren of kreeg heimwee… Maar allemaal ploeterden ze door met die ene gedachte: het leven is kort en de wereld groot. Juist door die mentaliteit kregen de meeste ‘vertrekkers’ vaak toch voet aan de (nieuwe) grond. In Ik vertrek leef je als lezer mee met de telkens weer unieke emigratieverhalen. Het is vooral leuk om te weten hoe het nu, na enige tijd, met ze gaat. De verhalen zijn stuk voor stuk boeiend om te lezen, ook als je de serie nooit hebt gezien. En natuurlijk zijn er prachtige fotoshoots van al die ondernemende koppels en families op hun nieuwe stekkie. Daarnaast beschrijft Zwijgers de onherroepelijk aanwezige valkuilen, want het ‘heerlijk’ relaxte sfeertje dat je eerst zo aantrok, kan je plannen ook wel eens flink in de war sturen… Ik vertrek – Tineke Zwijgers, Paperback met flappen, 128 pagina’s, ISBN 978 90 215 2606 5, Prijs € 17,50

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.