>Chinese strips in Groningen

>In 2008 staat het Groningse culturele leven in het teken van China. Het Nederlands Stripmuseum Groningen haakt hierop in met de tentoonstelling ‘Met Scheve Ogen’ over Chinese strips. Deze nieuwe expositie is een overzicht van de hedendaagse Chinese strip. ‘Met Scheve Ogen’ is vanaf woensdag 23 april te zien in het museum aan de Westerhaven in Groningen.
De nieuwe tentoonstelling, welke loopt tot en met 31 augustus, is een overzicht van werk van Chinese stripkunstenaars over het oosterse land, maar laat bezoekers ook zien hoe Chinezen in de Nederlandse en Vlaamse strip zijn opgenomen. De expositie bundelt de verschillende onderdelen onder thema’s zoals ‘Het Rijk van het Midden’, ‘Het Gele Gevaar’ en ‘China anno nu’ met onder meer Eric de Noorman, Rechter Tie en Martin Lodewijk’s Wu Manchu. “De titel ‘Met Scheve Ogen’ verwijst naar de manier waarop westerlingen naar het oosten hebben gekeken, en oosterlingen op hun beurt naar het westen. Na de tentoonstelling ‘Met Scheve Ogen’ presenteert Het Nederlands Stripmuseum Groningen dit najaar een expositie over de jubilerende Smurfen.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.