>Citroën C5 trekauto van het jaar 2008

>De Citroën C5 2.0i-16v is de beste caravantrekker van 2008. De redactie van de Kampeer & Caravan Kampioen vergeleek de Fransoos met 22 andere kandidaten. Dat gebeurde op de testbaan van DAF in St.Oedenrode. Na dagenlang testen op prestaties, comfort en weggedrag is de C5 eerst uitgeroepen tot winnaar van de C-klasse en daarna tot overall winnaar. De overige klassewinnaars zijn: Renault Clio TCE 100 Estate (A-klasse), Ford Focus 2.0 (B-klasse), Ford Mondeo 2.5 (D-klasse) Volkswagen Tiguan 2.0 TDI (4 WD klasse).
De jury beoordeelde of de auto geschikt is voor de vakantie aan de hand van de mate van zitcomfort, bagageruimte, gebruiksgemak trekhaak en dergelijke. Ook moesten de deelnemende auto’s de jury zien te overtuigen van hun capaciteiten als caravantrekker. De testbaan bood voor dit doel rijstroken met verschillende soorten wegdek, een slingerproef en diverse hellingen. Elke auto kreeg een caravan aan de haak, waarvan de belading evenwichtig was verdeeld. Alles over de Trekauto 2008 is te lezen in het meinummer van de Kampeer & Caravan Kampioen, het ANWB-maandblad voor kampeerders.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.