>Ecodrom exposeert giftige slangen

>Vanaf zaterdag 26 april laat Expeditie Ecodrome Zwolle haar bezoekers sidderen bij een expositie met levende (gif)slangen. Deze expositie wordt georganiseerd door ReptielenZOO SERPO. Er worden veertig terraria ingericht met meer dan zeventig slangen zoals, pythons, adders, cobra’s, boa’s en ratelslangen. Tijdens de ‘Slangenweken’ komen bezoekers alles te weten over de slangenhuid, de trucs van bezweerders en het verorberen van een slangenprooi.
Wie aan slangen denkt, denkt aan glibberen, giftige beten en vooral ‘niet tegenkomen’. Vaak zijn deze negatieve associaties niet terecht. Tijdens de ‘Slangenweken’ in Expeditie Ecodrome Zwolle worden de vooroordelen over slangen zoveel mogelijk uit de wereld geholpen en komt de bezoeker er bijvoorbeeld achter, dat slangengif mensen met een hoge bloeddruk kan helpen. Ook ziet de bezoeker waarom slangen doof zijn.
Volgens vestigingsmanager Wil Woudman wacht bezoekers van de ‘Slangenweken’ nog een spannende ervaring. “Kinderen en volwassenen die altijd al eens een rattenslang aan wilden raken, krijgen in de meivakantie de kans om de slangen van dichtbij te bewonderen en aan te raken.” www.ecodrome.nl.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.