>Ecotoerisme naar Zweden groeit

>Zweden was het eerste land op het noordelijk halfrond dat een nationaal kwaliteitslabel van ecotoeristische belevenissen in het leven riep. Het label ‘Naturens Bästa’, (Natures Best) werd in 2002 gelanceerd. Het label is een resultaat van samenwerking tussen VisitSweden, de Zweedse vereniging voor Ecotoerisme en de Zweedse vereniging voor natuurbescherming. Alle producten van deze organisatie voldoen aan de internationale eisen die gesteld worden aan ecotoerisme. Het betreft een verantwoorde manier van reizen, die rekening houdt met het behoud van de natuur en de omgeving waarin het product ‘geconsumeerd’ wordt. De producten moeten de lokale bevolking ten goede komen en moeten dus ‘echt’ en authentiek zijn.
Verspreid over heel Zweden is een aanbod van circa 300 ecotoeristische bestemmingen te vinden, allen met een Natures Best certificaat. Onlangs zijn drie van deze aanbieders genomineerd voor de Grand Travel Awards, een prijs voor Zweeds Ecotoerisme in 2008: Jokkmokkguiderna, Skogens Konung en Vargas Vildmarkslodge. Jokkmokkguiderna zet zich in voor natuurlijke vakanties met kajak-en hondesledetochten alsmede voor het behoud van de oerbossen in de regio. Skogens Konung uit Västmanland kreeg vooral veel waardering voor het omgaan met de dieren in het bos, waaronder de eland. Vargas Vildmarkslodge in Hälsingland richt zich in het bijzonder op het toerisme in combinatie met de ontwikkeling van de bruine beren in Zweden. Meer informatie: www.naturensbasta.se

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.