>Elke avond even op wereldreis

>Ook zo’n zin om op avontuur te gaan? De rest van het jaar de boel de boel laten? Maar ja, je zit gevangen in gezins- en hypotheekverplichtingen. Verlossing is echter nabij! Er is nu een spel waar geen moed of contractbreuk voor nodig is: ‘Peking Express, the game’. Een spel voor op de computer, waarmee je door wereldsteden kunt zwerven of je een weg kunt banen door de jungle. Thuis, in je vertrouwde omgeving. Dus nu kun je na de koffie zeggen: “Schat, ik ga even naar Machu Picchu in Peru!”

Het spel ‘Peking Express, the game’ is lichtelijk gebaseerd op de tv-reeks die momenteel elke woensdagavond op Net 5 te zien is. Het startfilmpje van de dvd is gemaakt toen het avonturenspel in Mexico begon en hier en daar zijn wat foto’s met vragen van de deelnemers opgenomen. Zoals bijvoorbeeld: “Welke deelnemers van de huidige reeks van Peking Express hebben een echtelijke relatie?”.
Dat maakt dat het spel wel snel gedateerd is en zal er voor zorgen dat het vooral aangeschaft wordt door de fans van dit soort televisieprogramma’s (Expeditie Robinson etc.) Om het daarmee af te serveren zouden de makers echter tekort gedaan worden. Peking Express is een spel waarmee iedereen van negen jaar en ouder zijn algemene – en topografische kennis in het bijzonder kan testen en verbeteren. Het kan op een aantal manieren gespeeld worden: In je eentje (met vragen voor óf volwassenen óf kinderen), waarbij het leuk is dat je zelf je route over de globe kunt bepalen en door elke avond een uurtje te spelen “echt” een wereldreis kunt maken. Je kunt het ook online tegen een aantal spelers tegelijk spelen en daarbij wordt de tijdsfactor belangrijk: Wie legt een vantevoren uitgestippelde route het snelst af?
In elke stad of streek waar je komt moet je een beroep uitoefenen. Dat doe je door zoveel mogelijk vragen over dat bewuste beroep goed te beantwoorden (Bijvoorbeeld uit de medische sector een open vraag: “Hoeveel procent van het lichaamsgewicht wordt ingenomen door bloed?” Antwoord: 7%). Daarmee verdien je geld en kun je tickets kopen voor bus, trein, boot of vliegtuig, waarna je zelf (afhankelijk van je hoeveelheid geld) de volgende bestemming kunt kiezen. In het programma zijn heel veel bijzonder fraaie foto’s van de landen waar je doorreist opgenomen, plus dat je ook feitelijke informatie over de steden opgedist krijgt: Wist u bijvoorbeeld dat in New York en directe omgeving meer mensen dan in Nederland wonen? (22 miljoen). In totaal kun je in dit spel naar 100 bestemmingen reizen en 800 bezienswaardigheden bezoeken. En mooi is dat de prijs ook aangenaam is: 14,95 euro. Daar koop je tegenwoordig nog maar net een treinkaartje voor de dichtstbij gelegen plaats voor… [SL]
Uitgever: www.transposia.com

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.