>Emma-exposities in Duitsland

>Op 1 juni a.s. wordt zowel in Bad Arolsen als in Bad Pyrmont een expositie geopend die gewijd is aan de Duitse prinses Emma, die later in Nederland koningin werd na haar huwelijk met Willem III. De dubbel-expositie vindt plaats ter gelegenheid van het feit dat Emma 150 jaar geleden werd geboren. De exposities duren t/m 24 augustus 2008.
De tentoonstelling in het slot van Bad Arolsen, waar Emma op 2 augustus 1858 het levenslicht zag, zal de persoonlijkheid van de koningin biografisch benaderen. Centraal staat de koninklijke bruiloft. Ook wordt veel aandacht besteed aan Emma’s jeugd en haar optreden als regentes en koningin-moeder.
De expositie in het slot in Bad Pyrmont laat vooral zien hoe Emma en Willem III elkaar in deze kuurplaats leerden kennen. Uit het huwelijk van de twee werd op 31 augustus 1880 prinses Wilhelmina, de latere koningin, geboren. Het huwelijk met Emma voorkwam het uitsterven van de dynastie.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.