>Expositie over Kant Kunst

>Bij kant denk je niet meteen aan de Grote Golf van Hokusai, aan piramide- en spiraalvormen of grote ruimtelijke objecten. Kant is immers mooi, teer en bijzonder knap gemaakt, maar nogal….traditioneel. Dat dit beeld niet meer klopt is te zien op deze expositie die dertig door een deskundige jury uitgezochte kantontwerpen toont. De Landelijke Organisatie Kant Kunst Nederland (LOKK) viert dit jaar haar 30-jarig jubileum. Ter ere van dit heugelijke feit heeft de vereniging – die circa 3000 leden telt in binnen- en buitenland- een wedstrijd uitgeschreven met het thema ‘De vier elementen’. Aarde, water, lucht en vuur waren volgens de oude Grieken de bouwstenen van alle dode en levende materie. Aarde was het zwaarste element en zat dus ook het laagst. Water was het element dat naar een evenwicht streefde dat net boven dat van de aarde gelegen was. Lucht bevond zich daar weer boven en vuur streefde met zijn vlammen naar de hoogste plaats. Het was een uitdaging om dit thema te vertalen in een kantontwerp. Leden uit binnen- en buitenland gaven gehoor aan de oproep en dit heeft geleid tot een aantal spannende en vernieuwende inzendingen. www.nairac.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.