>Historisch gangenstelsel open

>Sinds 1 maart 2008 is de Wellington steengroeve te Arras geopend voor publiek, een ondergronds gangenstelsel, dat, onder andere, diende als schuilplaats en strategische basis voor Britse soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog. De steengroeve onder Arras, die is uitgehouwen in de Middeleeuwen, onderging een uitbreiding naar aanleiding van een offensief die door Franse en Britse militairen gepland was in de lente van 1917. Tunnelgravers uit Nieuw-Zeeland hadden de taak om een netwerk van tunnels te creëren die onderdak kon bieden aan 24000 man. Tevens werd het ondergrondse gebied voorzien van douches, keukens en latrines. Op 9 april 1917 om half zes ’s morgens deden de Engelsen een onverwachtse aanval op de Duitsers, wat de geschiedenis inging als de ‘slag bij Arras’, één van de bloederigste slagen uit de Eerste Wereldoorlog.
Na een afdaling in een glazen lift tot ongeveer een diepte van 20 meter zal de bezoeker rondgeleid worden door de Wellington steengroeve. www.carriere-wellington.com.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.