>Ierland visland bij uitstek

>Niet voor niets is Ierland een van de meest populaire Europese bestemmingen voor sportvissers. Het hele jaar door is hier een gunstig klimaat en dankzij de ligging is er een spectaculaire mix van koud- en warm watervis te vangen. Daarnaast biedt het gastvrije eiland nog veel andere interessante toeristische aspecten. Het is dus niet verwonderlijk dat Ierland ook volop vrouwen ‘aan de haak’ slaat. Want ook vrouwen zijn steeds meer in de ban van de onuitputtelijke vismogelijkheden van Ierland. Bovendien houden zij eveneens van shoppen, cultuur, wandelen, golfen, fietsen en al het andere dat Ierland te bieden heeft.
Het is altijd een verrassing wat er vanaf de kust of vanuit een boot aan de haak wordt geslagen. Ook de binnenwateren – de meren, rivieren, plassen en kanalen – hebben een uitgebreide vispopulatie te bieden. Hier zwemt onder meer de beroemde Ierse snoek, waarvan er buitengewoon grote exemplaren te vangen zijn. Voor zowel de kenner als de liefhebber is de krachtmeting met zo’n grote jongen een fascinerend avontuur. Bijna overal in Ierland kunt u zonder vergunning op zoetwatervis vissen; allemaal redenen waarom vissen in Ierland zo populair is. Jaarlijks houdt de Central Fisheries Board in Ierland nauwgezet de nieuwe recordvangsten bij. Wie de zwaarste Specimen in hun klasse hebben gevangen, worden jaarlijks beloond met de Specimen Fish Award. In het afgelopen jaar waren er maar liefst 56 Nederlanders die zo’n buitengewone vangst uit de Ierse wateren haalden.
www.ierland.nl.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.