>Kunstbeurs in Amsterdam

>Hedendaags kunstpodium van woensdag 7 t/m maandag 12 mei 2008 in Amsterdam RAI: Kunstverzamelaars en liefhebbers treffen op Art Amsterdam 125 galerieën die schilderijen, fotografie, beelden, video’s en installaties tonen van zo’n 750 kunstenaars. De complete top van de Nederlandse galeriewereld is aanwezig. Daarnaast komt een kwart van de 125 galerieën uit het buitenland, afkomstig uit België, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Korea. Opvallend op de beurs wordt een reusachtige maquette van ‘Het Collectiegebouw’ van Museum Boijmans Van Beuningen, een nieuw depot voor het bewaren en tonen van kunst van o.a. privé-verzamelaars. Ook is er een solopresentatie van het werk van Klaas Gubbels en een opvallende expositie ‘Landmijnen’ van Maisenbacher Art Gallery uit Berlijn. De meest veelbelovende jonge kunstenaar op de beurs ontvangt de prestigieuze Thieme Art Award; het werk van de vijf genomineerde jonge talenten is te zien op de beurs. Op vrijdag 9 mei is ‘Young and Collecting’, waarbij jonge, aankomende kunstverzamelaars tussen 17 en 22 jaar worden begeleid door gerenommeerde verzamelaars. www.artamsterdam.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.