>Luchtvaartmuseum toont geheimen

>Tijdens het Nationaal Museumweekend op zaterdag 5 en zondag 6 april gaan de deuren van de normaliter niet toegankelijke museumdepots op de Vliegbasis Soesterberg en de werkcentra van het Militaire Luchtvaart Museum open voor bezoekers. In het museum staat het landelijke thema “de Kunst van de Waarheid” centraal.
In de werkcentra wordt gewerkt aan de bouw van een vleugel van de Fokker C-X, één van de boegbeelden van de Nederlandse Militaire Luchtvaart aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog. Dit project wordt in samenwerking met de Stichting Vrienden van het Militaire Luchtvaart Museum uitgevoerd. De Fokker C-X wordt vervaardigd naar authentiek voorbeeld en met dezelfde technieken als die in de jaren ‘30 werden toegepast.
Tevens staat de restauratie van de Lockheed L-12A centraal, een klein transporttoestel dat tijdens de oorlogsjaren 1940-1945 onder meer werd gebruikt bij de Nederlandse vliegopleiding in Jackson, Verenigde Staten. www.militaireluchtvaartmuseum.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.