>Meesterwerken in Rotterdam

>De Kunsthal Rotterdam presenteert met de tentoonstelling ‘Thuis in de Gouden Eeuw’ een nieuwe kijk op de zeventiende-eeuwse schilderkunst. Meer dan honderd schilderijen uit de omvangrijke familiecollectie Rusche laten zien dat het zeventiende-eeuwse kunstbedrijf een gigantische productie kende. Uit de talrijke schildersateliers die ons land rijk was, zijn immers miljoenen werken voortgekomen. Alle soorten schilderkunst uit de Gouden Eeuw komen aan bod: portretten, landschappen, stillevens, historiestukken en genrestukken. Schilderijen die nu als unieke overblijfselen worden beschouwd, maar toen in ruime mate de huizen en werkplaatsen van ambachtslui, stedelingen en rijken sierden. De zeventiende-eeuwse Hollandse schilderkunst staat op een voetstuk, en terecht. Maar daarom dreigen we wel eens te vergeten dat het kunstbedrijf van de Gouden Eeuw uit efficiënt georganiseerde ateliers bestond waar veelvuldig in opdracht werd geproduceerd. www.kunsthal.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.